Halloween!

Posted by mvilrokx | 20:12 | 3 comments »

Vandaag is het hier Halloween, een van mijn favoriete feestdagen. Het is een beetje een mix van 3-koningen en Carnaval, iedereen verkleedt zich en de kinderen gaan van deur tot deur in hun buurt om paniek te zaaien (trick). Als rechtgeaarde amerikaantjes kan je ze altijd omkopen met wat snoep (treat), vandaar hun waarschuwing als je de deur opent: "Trick or Treat", recht voor de raap, dan weet je meteen waar je aan toe bent, nog zo'n amerikaanse eigenschap. Voor ons betekend Halloween meestal het huis versieren met spinnewebben, uitgeholde pompoenen en skeletten, niets overdreven. We nodigen meestal vrienden en vriendinnetjes uit van Elise en Mattias, de ouders eten en drinken wat terwijl de kinderen het kot afbreken totdat we allemaal samen, tegen het vallen van de avond beginnen aan onze tocht. De huizen die openstaan voor een bezoekje van de kinderen maken dit altijd duidelijk bvb. door een lampje-met-halloween-thema te laten branden in hun raam. Anderen zijn dan weer iets minder subtiel en toveren hun tuin om in een kerkhof, compleet met zombies die uit de grond kruipen, ook meestal een teken dat daar snoep te halen valt. Huizen die geen enkel teken van leven vertonen worden dan ook gewoon met rust gelaten. Een beetje gesoficikeerder dan bij ons waar wij overal ongevraagd gingen aanbellen en als men niet opendeed ofwel luidkeels "Hoog huis, Laag huis. Er zit een gierige pin in huis!" begonnen te zingen of, erger, een gazet vol stront in brand staken en voor de deur legde zodat de eigenaar de keuze had om ofwel zijn deur in vlammen te zien opgaan ofwel met zijn geruite pantoffels brandende feces uit te stampen.

Voor ons Elise is Halloween een nachtmerrie, letterlijk. Ze is als de dood voor alles dat gemaskerd is, inclusief Dora, Elmo en Mickey Mouse en dat is natuurlijk een probleem met Halloween. Vorig jaar liepen we na 2 huizen iemand tegen het lijf die verkleed was als Jack-In-The-Box (mascot van een burgerjoint hier) en ik heb haar de hele avond kunnen dragen want natuurlijk wil ze niet naar huis, overal wordt er snoep uitgedeeld. Een constant gevecht tussen haar maskaphobia en liefde voor alles wat zoet is, hopelijk gaat het dit jaar beter. Onze Mattias heeft dan weer te weinig schrik en zou met de eerste de beste vampier mee naar huis gaan (daar moet hij niet slapen, hij slaapt niet graag eh).

Elise gaat als Sneeuwitje en Mattias als Elvis, morgen zal ik een paar foto's posten, nadat we van de sugerhigh gecrashed zijn.

Uw man vanbinnen,
Mark.

3 comments

 1. Anoniem // 3 november 2008 om 08:06  

  Suggestie: een stukje over die campaign-commercials waar ze elkaar constant uitmaken voor rotte vis. Da's ook iets wat alleen in de VS lijkt te gebeuren...
  - Jaco

 2. Tom // 7 november 2008 om 07:57  

  jack-in-the-box doet me denken aan

  http://www.youtube.com/watch?v=w0OtbHgDeuM

 3. mvilrokx // 7 november 2008 om 09:53  

  "Doe mij maar een J├Ągermeister dan"

  Toedelidokie

  Lachheeee